首页Home>我要预订Reservation>酒店详情About the Hotel

新加坡皮克林宾乐雅酒店

PARKROYAL on Pickering

皮克林宾乐雅已成为新加坡现代建筑的典范,反映市内文化特色。由来自WOHA的设计师操刀,皮克林宾乐雅采用花园酒店理念,与毗连的新加坡地标呼应,成为当地首家贯彻环保概念的“花园酒店”。酒店面积约 15,000 平米、拥有楼高四层的繁茂园林、瀑布和花墙,为当地绿化锦上添花。


以新加坡河为设计灵感,外墙以流线形的蓝绿色玻璃设计,酒店从远处看来彷如一家水族馆。墙身种植姿态各异的植物群,如棕榈、灌木、藤蔓等,绿树成荫,与万木繁盛的芳林公园相应。


大堂高楼底的设计延续了水稻田的氛围,逆向的梯层令宾客的视野向上延伸。设计师广泛运用玻璃和镜子,让从落地玻璃渗进的自然光,提升大堂的空间感。沿着两旁以流水装饰的实木走廊走到餐厅LIME,给人一种身临河畔的感觉。餐厅门口前,穿过水纹镜子的下方,看到布以绿色植物和苔藓生气勃勃的植物墙,置身其中,感到走进了大自然。


客房内采用特大玻璃窗,并用敞门分隔出不同区域,引日光于室内,除了增强空间感外,更令房间倍感宽阔。家具以原木、石材为主,并以不同配搭的绿色点带出朝气,营造出简约自然的环境。浴室设置亦采用循环再用的玻璃,酒店于绿色设计上所花的心思可见一斑。


皮克林宾乐雅遍布园林景致,大楼与大楼间以空中花园相连。宾客在回房休息前,不单能感受新加坡的清新空气,亦可醉心于群花昼夜盛放的不同美态。

Designed by award-winning architectural firm WOHA, PARKROYAL on Pickering is Singapore’s first hotel-in-a-garden, a ground-breaking iconic structure inspired by its surroundings. A unique urban resort that is environmentally responsible, the hotel features over 15,000m2 of lush skygardens, reflecting pools, waterfalls, planter terraces, and cascading vertical greenery and is already hailed as an architectural stunner.


Tall towers of green-blue floor-to-ceiling windows create a streamlined upper exterior. Standing out amidst the Singapore skyline the towers appear as an aquamarine mosaic, inspired by the nearby Singapore River. The design is softened by over ten species of shaded trees, tall palm flowering plants, leafy shrubs and overhanging creepers that mirror the green areas of Hong Lim Park opposite. 


The high ceilings of the hotel lobby continue the terraced rice paddy inspiration, with inverted tiered levels drawing the eye upwards. Mirrors and glass have been used to expand the sense of space and to reflect the natural light that floods through the floor-to-ceiling windows. A wooden walkway flanked by a water feature, reminiscent of a stream, leads guests seamlessly from the lobby through to LIME. Guests pass below a mirror reflecting the ripples of water and alongside a dramatic “Living Wall” of self-sustaining green mosses and plants, bringing the outdoors inside through the design.


The guestrooms and suites are configured to allow as much natural light in as possible. Rooms are also equipped with sliding walls in order to maximise the sense of space. Every room features all-natural products with recycled composite granite used for bathtubs, sinks and vanity tops. Elemental wood and stone finishes lend an organic feel, while soft colour hues - a palette of muted greens - combined with large windows, creates a light and airy ambience.


The tropical setting and extensive landscaping spreads throughout the property. As much of the public spaces are externalised, guests walk through outdoor corridors lined with plants or walkways set within the four skygardens en route to their rooms.

媒体及广告合作:

请注册本站成为会员了解详情:
咨询电话:010-64706107
邮箱:info@hotelelitemag.com

Press & Advertising:

Register for more information:
Tel:010-64706107
Email:info@hotelelitemag.com

住住右下角新
1111
商务合作
Contact Us
电话:010-6470 6107
邮箱:info@hotelelitemag.com
Tel:010-6470 6107
Email:info@hotelelitemag.com